Wie we zijn

Een familiebedrijf vol energie en passie

Anno 1989

Bert van Kruistum is al ruim 30 jaar een familiebedrijf waarbij vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid de belangrijkste pijlers zijn. 

In 1989 richtte onze (schoon)vader Bert van Kruistum samen met onze (schoon)moeder Corrie het schildersbedrijf op. In 2009 sloot zoon Bart aan als compagnon. In 2013 neemt Bart samen met zus Ellen het bedrijf over. Sinds 2017 is zwager Johan mede-eigenaar. Dankzij onze familieband én onze gedeelde liefde voor het vak vormen we een sterk en hecht team. Vol trots zetten wij dagelijks de schouders onder een gezond, groeiend en vakvolwassen bedrijf.

Over ons

Met Bert van Kruistum BV hebben wij duidelijke doelen voor ogen met betrekking tot het uitvoeren van onze werkzaamheden en de door ons te leveren diensten.

Onze visie

De onderhoudsmarkt stelt steeds hogere eisen aan schilder- en onderhouds-bedrijven. Wij zien dat er een duidelijke verschuiving plaatsvindt van capaciteitsleverancier naar resultaatgericht onderhoud. De afgelopen jaren hebben we een gedegen visie ontwikkeld op planmatig onderhoud van woningen, bedrijven, VVE's, zorg- en onderwijsinstellingen, kerken en monumentale panden. Als VGO-bedrijf ontzorgen wij en geloven in een resultaatgerichte aanpak met het beste scenario en maximaal resultaat voor elke eigenaar of eindgebruiker.

Ons gecertificeerde familiebedrijf staat voor goed werkgeverschap en wordt door opdrachtgevers, (keten)samenwerkingspartners en leveranciers gewaardeerd vanwege vakmanschap, kwaliteit, resultaatgericht samenwerken, aandacht en duurzaamheid.

Onze missie

Met in ons achterhoofd het doel om de energievoorziening in 2050 duurzaam en COneutraal te laten zijn, streven wij ernaar om hieraan onze maximale bijdrage te leveren in de gebouwde omgeving.

Wij zijn een professioneel en betrouwbaar middelgroot familiebedrijf wat, met oog voor de volgende generatie, gestructureerd groeit naar een volwaardige onderhoudspartner die resultaatgericht samenwerkt met tevreden opdrachtgevers en werknemers. 

Hierbij steunen wij op onze bijna 35 jaar kennis en ervaring in het gebruik van materialen, gereedschappen en innovaties en laten dit hand in hand gaan met ambachtelijke technieken en vakkennis. Wij denken proactief mee met onze opdrachtgevers en streven altijd het meest optimale en duurzame onderhoudsscenario na dat aansluit op de behoefte, wensen en het budget van onze opdrachtgevers.

Kernwaarden

Vakmanschap, kwaliteit, duurzaamheid en het centraal stellen van onze opdrachtgever zijn onze belangrijkste kernwaarden. Deze kernwaarden, onze ruim 40 kundige medewerkers en de bijna 35 jaar ervaring op uitvoerend en adviserend vlak maken Bert van Kruistum de juiste keuze voor opdrachtgevers in elk marktsegment.

Vakwerk

Wij staan voor vakwerk met oog voor detail. Wij onderscheiden ons graag van de overige, van oorsprong, schildersbedrijven. We steken graag ons nek uit en doen ons uiterste best om dagelijks vakwerk te leveren. Het is het resultaat dat geldt. Daarom staat de klant bij ons centraal, tezamen met onze vakmensen en onze ketenpartners. Want zonder hen; geen vakwerk.  

Ons bedrijf is ingericht op direct contact. Contact met u als opdrachtgever, maar ook met onze vaklieden, leveranciers en (keten)partners. Korte lijnen en effectieve teams. Particulier of zakelijk, in welke hoedanigheid dan ook, u hebt bij ons te maken met één team. Onze teams zijn geselecteerd op zelfstandigheid, betrokkenheid, slagvaardigheid en krijgen een hoge mate van verantwoordelijkheid.

ontmoet ons

Als familie begeleiden wij onze teams als professionals met passie en energie. Veelal vanaf het kantoor, maar zeker zo vaak op de werkvloer. U zult ons dan ook geregeld tegenkomen ‘op de klus’. We maken het liever niet moeilijker dan het is en blijven graag het familiebedrijf van weleer met de kennis, middelen en materialen van morgen.

BART VAN KRUISTUM - Eigenaar sinds 2009

ELLEN VAN KRUISTUM - Mede-eigenaar sinds 2010 - HR, Financiën, IT en meer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


JOHAN VAN AMERONGEN - Mede-eigenaar sinds 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


SASKIA MUIS - Projectleider bedrijfsonderdeel Glas

1963
Bert van Kruistum start als 16-jarige zijn schilderscarrière. Bij een middelgroot schildersbedrijf heeft hij verschillende functies bekleed als voorman, uitvoerder en bedrijfsleider. In de avonduren heeft Bert de benodigde ondernemerspapieren gehaald zodat hij zijn ambities verder vorm kon geven.
1989
Bert van Kruistum start op 1 mei samen met onze (schoon)moeder Corrie het bedrijf. Het ontstaan van Schildersbedrijf Bert van Kruistum is een feit. Bert en Corrie hadden een bedrijf voor ogen waarin duurzaamheid in al haar facetten centraal staat. Ondernemen voor de lange termijn!

Dit uit zich onder andere in de duurzame relaties met onze medewerkers maar natuurlijk ook voor onze klanten en niet te vergeten; onze leveranciers. Het streven is dat het bedrijf bewaard blijft voor de volgende generaties.
1990
Het bedrijf breidt zich uit. Na het eerste jaar wordt een medewerker aangenomen; Bert Budding. Van een eenmanszaak naar een heus bedrijf. Naast hun gelijke namen waren er vele overeenkomsten tussen de heren. Van de bijna 29 jaren die Bert bij ons in dienst was, hebben zij 25 jaar samen mogen werken.

Bert Budding geniet ondertussen van zijn welverdiende pensioen. In zijn jaren bij ons bedrijf heeft hij door zijn tomeloze inzet, zijn inzicht en niet te vergeten zijn humor ons bedrijf helpen opbouwen. Bert heeft het bedrijf als eerste medewerker zien groeien tot wat het nu is. Wij zijn Bert dankbaar voor zijn inzet en missen hem in ons team!
2009
Bart runt sinds 2009 vol passie het bedrijf. Toentertijd nog samen met vader Bert en moeder Corrie en ondertussen samen met zwager Johan en zus Ellen. Bart kijkt met veel plezier terug op de periode dat hij van zijn vader de fijne kneepjes van het vak mocht leren. Dat ging onder het genot van een flinke dosis humor! Om 'de jongens' veilig en volledig op pad te helpen is Bart dagelijks voor dag en dauw op de zaak te vinden.
2010
Toen Bart in 2009 bij vader Bert in zijn bedrijf stapte, was voor zus Ellen de keuze snel gemaakt. Ook zij wisselde van baan en sloot zich aan. Ruim 11 jaar zijn alle administratieve, financiële en personele zaken bij haar in zeer vertrouwde handen. Daarnaast is Ellen gecertificeerd kleuradviseur en sluit graag bij start van uw project aan voor gedegen advies!
2014
Op 4 maart 2014 hebben wij helaas afscheid moeten nemen van onze man, vader, opa en oprichter Bert van Kruistum. Onder zijn leiding ontwikkelde het bedrijf zich met vakmanschap, kwaliteit en klantvriendelijkheid als belangrijkste pijlers.
Trots was Bert op de voortzetting van het schildersbedrijf door zijn zoon Bart en dochter Ellen. Bert had een passie voor het schildersvak en toonde een grote betrokkenheid bij zijn werknemers. Zijn visie op kwaliteit en zijn bezieling voor het vak zijn een voorbeeld geweest voor onze huidige generatie. Wij zijn dankbaar voor alles wat hij voor ons, het bedrijf en onze medewerkers heeft betekend.
2017
In 2017 haakte zwager Johan aan. Hij verruilde zijn vaste baan als projectleider bij een vastgoedonderhoudsbedrijf voor het mede-eigenaarschap. Als een vis in het water vult hij Bart en Ellen aan met zijn kennis op het gebied van onder andere MJOP's en RGS. Daarnaast gaat de BV onder zijn bezielende begeleiding van aspirant naar volwaardig VGO-bedrijf. Johan steekt de handen graag uit de mouwen en brengt zijn kennis graag vanaf de tekentafel aan boord.
2018
Een jaar waarin we wederom volop in ontwikkeling waren. De glastak kreeg verder vorm en we specialiseerden ons nader op het gebied van renovatie & onderhoud. Ondertussen weten we ook veel meer van subsidies op glasisolatie en overige verduurzaming. Hoogtepunt dit jaar was de nominatie van het Business Event Veenendaal in de categorie Grootzakelijk en het winnen van de NBE Rabo publieksprijs tijdens dit gerenommeerde evenement.
2021
Ook onze 3e generatie wordt ondertussen ingewijd in de wondere wereld van het familiebedrijf. Onder toeziend oog van kantoorhond Fritz en oma Corrie kijken zij alvast de (verf)kunsten af. De dagelijkse leiding is voorlopig nog in handen van dit drietal en werden we dit jaar genomineerd voor Beste Leerbedrijf van het jaar 2021 door de schildersvakopleidingen van OnderhoudNL. Samen met onze vakmensen verzorgen zij al meer dan 32 jaar vakwerk met oog voor detail.
2022
Een bijzonder jaar voor het team van Bert van Kruistum. Er stond veel op de planning en we hebben het allemaal bereikt. Het behalen van het VGO-keurmerk, het verdiepen van diverse relaties, vele cursussen, opleidingen & trainingen, het herzien en verbeteren van de bedrijfsstructuur. Kortom, een kleurrijk jaar vol enthousiasme, energie en passie!
2023
We zijn toe aan een volgende fase met ons familiebedrijf. We groeiden uit ons jasje en zagen de kans schoon om op een andere locatie onze groei door te zetten. Het nieuwe pand biedt ruimte aan onze mensen, materialen en middelen én ruimte voor groei. Wij zijn vakvolwassen schilders en glaszetters en we nemen graag samen met ons loyale en bevlogen team deze volgende stap. We zien jullie graag op de Nieuweweg Noord 312B.